Φιλιππίνες Σεμπού – Μπορακάϊ – Μπανάουε – Φυλές Βορρά

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ 15ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 04/10/16

ΤιμέςΧρήσιμες πληροφορίεςΠρόγραμμαDownload
ΤΥΠΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 3770 €
ΔΙΚΛΙΝΟ 2770 €
ΠΑΙΔΙΚΟ 2500 €
ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ξενοδοχεία 4*sup , εκτός από το Μπανάουε που το ξενοδοχείο είναι 3*
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα εκτός από 2 διανυκτερεύσεις στο Σεμπού όπου περιλαμβάνεται μόνο πρωινό
 • Είσοδοι στις επισκέψεις στα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις, επισκέψεις στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Εκδρομές όπως στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Φιλιππίνες
Φιλιππινέζικα
Γλώσσα
Νόμισμα
PHP
Πέσο Φιλ.
Τοπική Ώρα
+8
GMT (UT)
Περισσότερες πληροφορίες: http://el.wikipedia.org/wiki/Φιλιππίνες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΜΑΝΙΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα των εξωτικών Φιλιππίνων.

2η ΜΕΡΑ : ΜΑΝΙΛΑ

Άφιξη στην πρωτεύουσα των εξωτικών Φιλιππίνων. Η Μανίλα, γνωστή κατά την εποχή που βρισκόταν υπό τον Ισπανικό ζυγό ως «το μαργαριτάρι της Ανατολής» ή «το πετράδι της Ισπανικής αυτοκρατορίας στον Ειρηνικό». Ήταν μια υπέροχη, οχυρωμένη πόλη με μεγάλους δρόμους και βασιλικές επαύλεις. Παρότι καταστράφηκε κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, η Μανίλα εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη μητρόπολη. Χτισμένη στο νησί Λουζόν, το μεγαλύτερο του αρχιπελάγους, η πόλη βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Κόλπου της Μανίλας, ενός μεγάλου πορθμού που μέσω ενός καναλιού 19 χιλιομέτρων οδηγεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Το γεγονός ότι η Μανίλα είναι μια πόλη αναρίθμητων αντιθέσεων, αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική της, η οποία χαρακτηρίζεται από στοιχεία ισπανικού, κινέζικου και Μαλαισιανού στυλ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΜΑΝΙΛΑ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή Μπανάουε στα βόρεια της χώρας. Είναι μία περιοχή διάσημη για το υπέροχο φυσικό της τοπίο με πανύψηλα, κατάφυτα βουνά και για τους ορυζώνες της, που απλώνονται αμφιθεατρικά στις πλαγιές των βουνών. Περήφανοι οι Φιλιππινέζοι αποκαλούν την περιοχή «το 8ο θαύμα του κόσμου» οι δε Ισπανοί θεωρούσαν ότι οι ορυζώνες της Μπανάουε ήταν «τα βήματα για τον παράδεισο». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΜΠΑΓΚΑΑΝ, ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΟΡΙΖΩΝΕΣ, ΦΥΛΗ ΙΦΟΥΑΓΟΣ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ

Σήμερα το πρωί θα επιβιβαστούμε (για λίγο) σε παραδοσιακό όχημα (jeepney) για να έρθουμε σε επαφή με τον τρόπο μεταφοράς των ντόπιων και θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριουδάκι Μπαγκαάν, φωλιασμένο στις κοιλάδες με τους κλιμακωτούς ορυζώνες. Στο επίκεντρό μας σήμερα είναι οι κάτοικοι της περιοχής που ανήκουν στη φυλή Ιφουάγος. Το όνομά τους σημαίνει «οι άνθρωποι από τη γη». Για τους Ιφουάγος τα ήθη και οι παραδόσεις είναι η βάση για όλους τους νόμους τους. Όλος ο πολιτισμός και η κουλτούρα τους περιστρέφεται γύρω από το ρύζι, το οποίο θεωρείται ξεχωριστός καρπός. Υπάρχει μια σύνθετη σειρά γιορτών γύρω από τον πολιτισμό του ρυζιού, που συνδέεται με τα ταμπού και τις περίπλοκες γεωργικές ιεροτελεστίες, που ξεκινούν από την καλλιέργεια ρυζιού και καταλήγουν στην κατανάλωσή του. Η εποχή συγκομιδής περιλαμβάνει τις μεγαλοπρεπείς γιορτές της ημέρας των ευχαριστιών, ενώ οι ιεροτελεστίες συγκομιδής «tungo» ή «tungul» (η ημέρα της ξεκούρασης) είναι ένα αυστηρό ταμπού όλης της γεωργικής εργασίας. Μέρος αυτών των γιορτών και των τελετουργικών δραστηριοτήτων είναι η κατασκευή της μπύρας ρυζιού (bayah), των κέικ ρυζιού, αλλά και άλλων προϊόντων ρυζιού. Περπατώντας στα στενάκια του χωριού θα έρθουμε σε επαφή με τη ζωή και τις συνήθειες των Ιφουάγος. Αφού θαυμάσουμε τους εκπληκτικούς κλιμακωτούς ορυζώνες, θα επιστρέψουμε στο Μπανάουε. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΜΠΟΝΤΟΚ – ΣΑΓΚΑΔΑ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ

Στο επίκεντρό μας σήμερα είναι το Μποντόκ. Η λέξη σημαίνει «βουνά» και οι άνθρωποί του είναι οι άνθρωποι των βουνών. Παρόλο που οι Μποντόκ πιστεύουν στα πνεύματα των προγόνων τους και σε αυτά της φύσης, είναι στην ουσία μονοθεϊστές. Ο θεός τους είναι ο Lumawigm. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Μποντόκ για να θαυμάσουμε τα αυθεντικά χειροποίητα αντικείμενα των πρώιμων φυλών που ζούσαν στην περιοχή και αν ο καιρός το επιτρέπει, θα επισκεφθούμε αρχαία νεκροταφεία σε σπηλιές. Συνεχίζουμε για την Σαγκάδα, που είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1.500 m και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Απόψε θα παρακολουθήσουμε ένα σόου με τραγούδια και χορούς από ντόπιους, που θα μας παρουσιάσουν με αυτόν τον τρόπο τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΜΑΝΙΛΑ

Πρωινή αναχώρηση για τη Μανίλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΜΑΝΙΛΑ (Ξενάγηση) – ΤΑΓΚΑΤΑΪ – ΜΑΝΙΛΑ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Ταγκατάι νότια της Μανίλα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση στη γραφική κωμόπολη Λας Πίνιας με τη γραφική εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ και το μοναδικό εκκλησιαστικό όργανο από Μπαμπού. Φθάνοντας στο Ταγκατάι θα ανεβούμε ψηλά στο λόφο για να απολαύσουμε τη φανταστική θέα της λίμνης με το νησάκι Τάαλ και το ενεργό ηφαίστειό του. Επιστροφή στην πρωτεύουσα και ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την παλιά Ισπανική συνοικία Ιντραμούρος με το φρούριο Σαντιάγκο, θα δούμε το ανάκτορο Μαλακάνιαγκ, το εμπορικό κέντρο της πόλης Μακάτι, το Πανεπιστήμιο και θα καταλήξουμε στο Αμερικανικό πάρκο μνήμης φόρο τιμής στους 37.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ :ΜΑΝΙΛΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΠΑΓΚΣΑΝΤΖΑΝ – ΜΑΝΙΛΑ

Ξεκινάμε σήμερα για μια συναρπαστική εκδρομή στο φαράγγι και τους καταρράκτες Παγκσαντζάν, τους οποίους θα προσεγγίσουμε με πιρόγες κόντρα στο ρεύμα του ποταμού και μέσα στην άγρια τροπική βλάστηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ :ΜΑΝΙΛΑ – ΚΑΤΙΚΛΑΝ – ΜΠΟΡΑΚΑΪ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κατικλάν που βρίσκεται στο νησί Πανάυ, απ΄ όπου με πλοιάριο θα μεταφερθούμε στο εξωτικό νησάκι Μπορακάι, έναν επίγειο παράδεισο που φιλοξενεί την καλύτερη παραλία στον κόσμο, την White Beach, τη Λευκή Παραλία, μήκους 4 χλμ με τους πιο ψηλούς φοίνικες που έχετε δει ποτέ. Η παραλία δίκαια ψηφίζεται επανειλημμένως ως η καλύτερη στον κόσμο. Όσο βλέπει το μάτι μόνο λευκή σαν πούδρα άμμος και κοκοφοίνικες. Εξωτικά μπαράκια και μαγαζάκια χωμένα μέσα στους φοίνικες συμπληρώνουν αυτό το παραδεισένιο τοπίο. Το νησί έχει αρκετές πολυτελείς προτάσεις διαμονής, αλλά παρόλη την ανάπτυξή του, εξακολουθεί να διατηρεί το χαρακτηριστικό πρωτόγονο χρώμα του, αυτήν την ατμόσφαιρα, που σαν σύγχρονοι Ροβινσώνες αναζητούμε στα ταξίδια μας.

10η ΜΕΡΑ :ΝΗΣΙ ΜΠΟΡΑΚΑΪ

Ελεύθερη ημέρα στον Παράδεισο. Το μικροσκοπικό τροπικό νησί Μπορακάι, χαμένο στην απεραντοσύνη του Rim Pacific, έχει πολλές ολόλευκες, αμμώδεις παραλίες με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά. Οι Balinghai, Punta, Diniwid και Puka είναι κάποιες από αυτές, ενώ είναι διάσπαρτο και από μικρούς αμμώδεις κολπίσκους, που

μπορούν να γίνουν ο προσωπικός σας παράδεισος. Απολαύστε ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και ξεκουραστείτε στην απόλυτα χαλαρωτική ατμόσφαιρά του. Το νησί φημίζεται και για τα ιδιαίτερα όμορφα κοχύλια (Puka Shells) που μπορεί κανείς να βρει στην αμμουδιά Yapak ή να αγοράσει. Άλλα ελκυστικά μέρη είναι οι κήποι των πεταλούδων, αλλά και οι σπηλιές των νυχτερίδων. Το Μπορακάι προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες: καταδύσεις, σέρφινγκ, καγιάκ, τρέκινγκ, ποδηλασία στο βουνό, ιππασία, τένις, ιστιοπλοΐα. Στο νησί υπάρχει πληθώρα από κέντρα σπα ή μασάζ. Οι νύχτες είναι γεμάτες κοκτέιλ στα παραθαλάσσια μπαρ. Κάθε στιγμή είναι διακοπές στο νησί Μπορακάι!

11η ΜΕΡΑ :ΜΠΟΡΑΚΑΪ – ΣΕΜΠΟΥ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για το Σεμπού, ένα ακόμα από τα τροπικά νησάκια, που βρίσκεται στο κέντρο των Φιλιππίνων. Άφιξη και ξενάγηση στο Σεμπού. Πρώτα από όλα θα δούμε τον Σταυρό του Μαγγελάνου, του πρώτου Ευρωπαίου που ήρθε στις Φιλιππίνες το 1521, αναζητώντας τα νησιά των μπαχαρικών στην Ινδονησία. Όταν με το πλήρωμά του έφθασαν στο Σεμπού, έγιναν φίλοι με τους ντόπιους και τους έκαναν Χριστιανούς. Έτσι «φύτεψε» έναν σταυρό να τονίσει το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός. Στη συνέχεια θα δούμε το κάστρο του San Pedro και το Casa Gorordo, ένα τυπικό Φιλιππινέζικο σπίτι του 19ου αιώνα με αντίκες, έργα ζωγραφικής, αλλά και θρησκευτικά κειμήλια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΜΕΡΑ :ΣΕΜΠΟΥ

Ελεύθερη ημέρα στο δημοφιλές μαγευτικό νησάκι του αρχιπελάγους των Βισάγιας που χάρη στις όμορφες παραλίες του, τα πολυτελή θέρετρα με τις εγκαταστάσεις αναψυχής και τη ρομαντική νυχτερινή ζωή, προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

13η ΜΕΡΑ :ΣΕΜΠΟΥ – ΜΠΟΧΟΛ (ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΛΟΦΟΙ) – ΣΕΜΠΟΥ

Με πλοίο μεταφερόμαστε σήμερα στο κοντινό νησάκι Μποχόλ, το 10ο μεγαλύτερο της χώρας. Από την παραποτάμια πόλη Λομπόκ θα ξεκινήσουμε μία υπέροχη διαδρομή στα νερά του τροπικού ποταμού, μέσα στην πυκνή βλάστηση με τους πανύψηλους κοκοφοίνικες. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε το σπουδαιότερο αξιοθέατο του νησιού, τους Σοκολατένιους Λόφους, η δημιουργία των οποίων αποτελεί ακόμα ένα άλυτο γεωλογικό αίνιγμα. Μοιάζουν περισσότερο με παιδική ζωγραφιά και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι ανθρώπινο έργο. Πρόκειται για 1268 λόφους σε ακανόνιστα σχήματα, ύψους 30-50 m. Καλύπτονται με γρασίδι, που στο τέλος της ξηρής περιόδου παίρνει χρώμα καφέ-σοκολατί, απ΄ όπου προκύπτει και το όνομά τους. Για όσους θέλουν να ανέβουν στην κορυφή ενός από τους λόφους, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τα 215 σκαλοπάτια. Η θέα που τους περιμένει είναι μοναδική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΜΕΡΑ :ΣΕΜΠΟΥ – ΜΑΝΙΛΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μανίλα, απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η ΜΕΡΑ :ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα

12η ΜΕΡΑ :Αφιξη στην Αθήνα

Αφιξη στην Αθήνα